07 February 2011

pumpa goriva

ovo je stvar koja me tjera u ocaj zadnja dva dana.

DSC01599

bubica je napokon prohodala, ali nikako da se rijesim ovoga zla zbog kojega sam sad usao u kucu i to nakon dana provedenoga u garazi i pod bubom.
malo zujim jer sam nagutan benzina koji moze pridonjeti da planem svake sekunde, a stvarno tinjam.

situacija je sljedeca... nakon danoga kontakta pumpa dva puta kvrcne i bok, nece dalje. motor radi dok ne ostane bez benzina ili dok se ova sjeti par puta kvrcnuti pa odrzava makinu na zivotu.
..napokon je krepala i ja ju skinem kako bi vidio razlog, spojim ju na nekakvo napajanje i ona proradi, ali kad sam je malo pomakao ona krepa... e to je najgore.
rastavim pumpu i ugledam nekakvu smjesnu elektroniku od par dioda i otpornika te nesto zaliveno. kako mrdam plocicu pumpa radi-neradi, tjera me u ocaj. prelemim kontakte i zategnem vijke pa sve ubacim u kuciste i pumpice radi kao doksa. nekoliko puta provjerim da ju ne stavljam bezveze i ustanovim da sve radi savrseno. nakon ugradnje na bubu pumpa opet ne pokazuje znake zivota aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
skini - rastavi, opet sve radi. stavim nazad i ona opet ne radi i tako nekoliko puta dok me od ludila nije spasio mobitel i poziv ivane da dodem doma.
mozda bi bilo OK da vratim staru dobru AC pumpu, ali za nju nema mjesta glede elektronike s razvodnika. mozda netko ima ideju???? nedaju mi se opet novci za nekakvu sugavu pumpu koja ce krepat kao ova.
mozda je netko uvalio pumpu, a razvodnik okrenuo za nekakav kut??? ...ajde savjeti!!!!

No comments: